У 2020 році в Чернівцях вперше святкуватимуть Різдво Христове за новим стилем - 25 грудня.

Таке рішення прийняла парафія церкви Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Антонія Чернівецької єпархії УГКЦ зі спільної ініціативи парафіян та настоятеля отця Василя Гасинця. Чернівчани припускають, що вони цілком можуть бути першою українською парафією УГКЦ, яка святкуватиме Різдво за григоріанським календарем.

"Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, чітко озвучив позицію УГКЦ щодо святкування Різдва 25-грудня: ініціатива має йти від мирян. Так само висловився і глава ПЦУ Епіфаній. Мої парафіяни ще минулого року підходили до мене з ініціативою святкування Різдва за новим стилем. Я їх підтримав, бо і сам давно про це мріяв. І цього року ми робимо перший крок. І це дуже правильно так робити, коли ініціатива виходить від самих парафіян. Як на мене, 25-го грудня – це не тільки про релігію, а й про політику: щоб святкувати Різдво з усім світом, з нашим Папою і відірватися від Росії. Звісно, 7 січня у нас теж буде Різдвяна служба, бо люди мають звикати поступово, до того ж старшим людям зміна дати Різдва дається не так просто, як людям молодшим. Але починаючи з цього року, акцент робитимемо на 25 грудня", - розповів отець Василь Гасинець.

Він додав також, що попередив владику Йосафата про ініціативу завчасно, і той поставився до ідеї позитивно, сказавши: "Починайте, робіть цей крок".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, глава ПЦУ Епіфаній присоромив Тернопільського митрополита за норкову шубу: "Спокушаєте"

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині нелюди осквернили Божу обитель, смертельний гріх: "віруючі приносили останнє"

Також, "Знай.uа" писав, в Андріївській церкві проступив "лик" Шевченка - "Друг постарався"