Стало відомо, що легендарний канадський хокеїст Брюс Драйвер має українське коріння, його дідусь був родом з Буковини.
Про це повідомили в групі "Diaspora.ua" у соцмережі Фейсбук.
"Завдяки нашим читачам часто дізнаємося щось нове. Так, рік тому в коментарях до однієї нашої публікації з'явилося це фото відомого канадського хокеїста Брюса Драйвера і інформація, що його дід був родом з Буковини. Написав про це родич самого Брюса", - йдеться в повідомленні.
Брюс Даглас Драйвер (Bruce Douglas Driver) народився 29 квітня 1962, м Етобіко, Канада. Його дід Дмитро Гнатюк був емігрантом з Буковини. Емігрував до Канади, як розповів нам його нащадок, ще підлітком, тікаючи від наступу більшовиків.
Дочка Дмитра Гнатюка і народила майбутнього чемпіона.
На фото Брюс з дружиною і дочкою, його брат Гаррі, і батьки.

фото: Ivan Young
фото: Ivan Young

За час своєї ігрової кар'єри (1983 -1998) Брюс Драйвер грав за кілька відомих команд, зокрема «Нью-Джерсі Девілс», «Нью-Йорк Рейнджерс», а також у збірній Канади. Так, у складі національної збірної Канади він взяв участь у Зимових Олімпійських іграх 1984 року і в Чемпіонат світу 1987.
Брюс Драйвер - володар Кубка Кодлера (1984) і Кубка Стенлі (1995).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як святкували Різдво українці на чужині за часів Другої світової: кутя, колядники та давні звичаї

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Христос народився - і добре зробив": як українські заробітчани святкують Різдво за кордоном

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще
Також «Знай.иа " писав, що Знай наших: українська діаспора в ОАЕ подарувала нове життя культурному коду