У Чернівцях заснували проект "Інклюзивні робочі місця", в якому розповідають про працевлаштування людей з інвалідністю.

Серед учасників - чернівчанка Руслана Шлек-Коломіна, яка з дитинства незряча. Жінка влаштувалася працювати масажисткою в міській поліклініці, передає "Суспільне".

Руслана розповіла, що навчалася в школі-інтернаті. На жаль, там вихованців не вчили, як поводитися в побуті. Після намагалася адаптуватися до міста і вчилася пересуватися по ньому. Тепер ходить без супроводу, зрідка просить допомоги перехожих.

Руслана продовжує вивчати маршрути Чернівцями, як дійти до транспортної зупинки, доїхати додому.

Жінка два роки не могла знайти роботу. За словами Руслани, роботодавці боялися брати її на роботу, вважаючи, що вона не впорається і їй потрібні особливі умови.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Руслана щодня користується громадським транспортом, проводить час з колегами та пацієнтами. Каже, що робота допомогла їй соціалізуватися. Жінка згадує, що спочатку було важко влаштуватися на роботу.

"Мені говорили, що для мене потрібні особливі умови. Я їм кажу, мовляв, що не треба і я адаптуюся. Я сказала, щоб вони не боялися, тому що я вчилася масажу і знаю, як повинна працювати"— - згадує Руслана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українки з інвалідністю записали звернення, від якого навертаються сльози: "дитину свою ніколи не бачила"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дівчата прокотилися на байках і пересіли в інвалідні коляски: історії красунь рвуть душу

Також «Знай.иа " писав, що Харківська модель з інвалідністю просить про допомогу, кинули всі: "Живу на вулиці, шукаю роботу"