ПриватБанк радить клієнтам вживати заходів безпеки при розрахунку пластиковою карткою, якщо вони не хочуть залишитися без грошей. Про це свідчить інформація на порталі Мінфін.

Зі скаргою до ПриватБанку звернулася клієнтка, за словами якої, у неї з картки списали кількома платежами 16 тисяч гривень. Примітно, що про списання коштів жінка навіть не підозрювала, а повідомлення від банку надійшло через 4 години.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Українка обурилася тим, що "Приват" не вжив жодних заходів, аби врятувати її гроші.

Фахівці фінустанови відреагували на скаргу та пообіцяли оскаржити операцію. Водночас клієнтам дали пораду - бути обережними при оплаті карткою в людних місцях або на підозрілих сайтах.

Популярні новини зараз
Треба готуватися до найгіршого: українців приголомшили перспективами на опалювальний сезон ТЦК забирають документи: як діяти В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Шахраям достатньо знати номер картки, термін дії та СVV код, щоб проводити оплату в інтернеті. Зазвичай ці дані вказані на карті, тому заволодіти ними не так важко.

"Дану інформацію шахраї могли отримати не тільки з необережності, а й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину і недобросовісні охоронці, ненадійні сайти тощо)", - йдеться у повідомленні банку.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін
Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПриватБанк не пропускає платежі за комуналку: миттєве блокування.

Також наш портал інформував, проблеми з оплатою комуналки через ПриватБанк: клієнти скаржаться на зникнення платежів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПриватБанк блокує рахунки без попереджень та пояснень: у "чорному списку" може опинитися будь-хто.