Незабаром розпочнеться новий навчальний рік, і ось кілька важливих нововведень з медичних оглядів для дітей, про які повідомило МОЗ.

Згідно з їхньою заявою у Facebook, тепер все стало набагато простіше. З цього року запроваджено нову уніфіковану форму медичної довідки, яку видає сімейний лікар для вступу дитини до будь-якого навчального закладу – від дитячого садка до школи.

Це означає, що вам не потрібно проходити огляди у кількох лікарів і отримувати купу різних довідок. Усі потрібні дані будуть внесені до однієї довідки № 086/о, яка тепер офіційно використовується скрізь.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

До цієї довідки буде включено всю інформацію про щеплення, які дитина отримала згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. Сімейний лікар проведе всі необхідні обстеження, щоб переконатися, що ваша дитина готова до навчального процесу.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Він перевірить загальний стан здоров'я, виміряє зростання та вагу, а також проведе тести на зір та слух. Якщо лікар виявить якісь проблеми, тільки тоді він направить вас до фахівця.

Не забудьте, що перед початком навчального року вашу дитину також має оглянути стоматолог.

Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest
Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest

Медичні довідки, видані до 1 жовтня 2023 року, дійсні протягом року. Це означає, що огляд можна провести у будь-який час протягом року, не чекаючи початку навчального року чи канікул. Головне, щоб результати були дійсними протягом року з моменту обстеження.

Нагадаємо, на 1 вересня можете взяти вихідний та відвести дитину до школи: адвокат пояснив легальні методи

Раніше ми писали про те, що українцям допоможуть зібрати дітей до школи: хто може розраховувати на щедру допомогу

Крім того, Знай.ua повідомляв, у школах з'являться нові оцінки: як зміняться щоденники маленьких українців з нового навчального року