Вже декілька років Хотинська школа-інтернат №2 перебувала під загрозою закриття. Педколектив неодноразово звертався у різні інстанції, для її збереження. Тут навчають діток з вадами мовлення та із затримкою психічного розвитку, значна їх частина – із соціально вразливих родин.
Про це пишуть "Хотинські вісті" на своїй Фейсбук сторінці.

Оскільки по всій Україні інтернати ліквідовують чи перетворюють в інші типи освітніх закладів, то з метою недопущення закриття КЗ «Хотинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2» міська рада звернулась до Чернівецької обласної ради щодо реорганізації установи. І як результат, разом з обласною радою зберегли заклад", – розповів перший заступник міського голови Андрій Дранчук.

Нещодавно на сесії обласної ради прийнято рішення про його перейменування на «Хотинський заклад загальної середньої освіти №2» з подальшою реорганізацією, а також про передачу приміщення на баланс міської ради.

Тепер керівництву школи потрібно визначитися, які є потреби і які напрямки розвивати.

"Ми даємо освіту дітям з порушеннями мовлення та із затримкою психічного розвитку, у нас є для цього навчальна база, кваліфіковані та досвідчені спеціалісти. Дбаємо, щоб не тільки дати учням знання та навички, а й щоб вони були нагодовані, зігріті, оточені турботою. Розпочинаємо процес реорганізації. Це буде заклад загальної середньої освіти із спеціальними класами. Готуємо статут та інші правовстановлюючі документи, щоб з 1 вересня почати працювати", – сказав директор закладу Гнат Дідич.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, як розповів директор, розглядають варіанти, щоб тим вихованцям, яким важко добиратися на навчання, забезпечити пансіон з харчуванням і тимчасовим проживанням.

"Прагнемо, аби батьки чи опікуни знали, що нашу школу не закривають, що тут продовжать давати відповідну освіту", – акцентував увагу Гнат Дідич

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Бердянську троє хлопчиків-сиріт втекли з санаторію, щоб не повертатися в дитячий будинок

Як повідомляє портал «Знай.uа» Директор Запорізького інтернату придбала шикарну автівку за півмільйона - замість цукерок і одягу для знедолених діток

Також «Знай.uа» писав, що У школах запропонували встановити камери, навіщо учням відеоспостереження