Як проходитиме навчання у школах Чернівців? Про це під час сесії міськради сказала в.о. начальника управління освіти Ніна Вітковська.

У кожній школі самостійно обирали для себе зручну модель навчання. Уроки стануть меньшими, а обідні перерви - довшими. Зміниться і харчування. Будуть роздавати двітям бутерброди і соки, аби вони меньше контактували з іншими учнями у їдальні.

Також у місці розглядають можливість запустити тролейбуси виключно для учнів і вчителів.

Навчальні заклади обрали для себе різні форми навчання - очну форму, дистанційну, навчання по змінах або змішану форму навчання.

Лише одна школа у Чернівцях розпочне навчання дистанційно. У решті закладів міста уроки проводитимуть як раніше, у класах, або ж за змішаною моделлю. Це означає що частина занять буде в будівлі школи, а решта – онлайн, вдома. Або ж діти вчитимуться позмінно. Про це повідомили в Управлінні Освіти.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Очну форму навчання обрали 5 шкіл - № 13, 16, 17, 39, 40. У них кожен клас буде навчатися в окремому кабінеті з дотриманням протиепідемічних вимог.

Учні ліцею №1 на початку вересня матимуть дистанційну форму навчання через незавершений ремонт.

У 28 школах буде змішана форма навчання: очне навчання з використанням технологій дистанційної освіти. Також класи поділятимуть на групи, які відвідуватимуть освітній заклад почергово через день. Крім того, заняття для початкової, середньо і старшої школи починатимуться в різний час.

Школа №8 обрала очне із використанням дистанційного навчання.

Очне навчання матимуть учні 1-5 класів гімназії №1, для решти учнів передбачено змішане навчання.

Ще 7 шкіл обрали очну форму навчання із використанням технологій дистанційного навчання та поділом класів на дві зміни - гімназія №2, школи №1, 3, 27, 30 і НВК «Любисток».

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Чернівчан охоронятиме Муніципальна поліція як у Львові

Також раніше портал "Знай.ua" писав, що На Закарпатті бебі-бум, незважаючи на коронавірус - щасливі мами і лялечки в памперсах

Також портал "Знай.ua" писав, що У школах Львівщини запровадять "плаваючий" графік, дітям доведеться несолодко