В Ізраїлі помер відомий композитор з Чернівців Валерій Громцев. Про це повідомлє журналіст Юхим Гусар на своїй стронці у фейсбуці, пише molbuk.ua.

"Сумна звістка з Ізраїлю. 7 вересня 2020 року у м. Хайфа, Ізраїль, помер український композитор, музикант, заслужений діяч мистецтв України Валерій Павлович Громцев", - пише журналіст.

"Валерій ровесник Володимира Івасюка, але народився трошечки раніше за нього, 16 лютого 1949 року у нашому славному місті над Прутом, де у 1970 році закінчив Чернівецьке музичне училище, працюючи з 1967 року керівником ВІА "Карпати" Чернівецького будинку культури працівників легкої промисловості до складу якого входили співак Віктор Обдуленко, музикант Євген Тарнавський, солістка Світлана Юрченко (Кобевко)… Для першого запису пісні "Червона рута" Володимир Івасюк запросив якраз оркестр цього ансамблю", - розповів Гусар.

Громцев Валерій Павлович (16 лютого 1949, м. Чернівці) — український композитор, музикант, заслужений діяч мистецтв України (2009).

Для першого запису пісні "Червона рута" Володимир Івасюк запросив оркестр ансамблю "Карпати" Валерія Громцева.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Саме Громцев запровадив у виконання Військово-Морських Сил України "Марш українських моряків", який написав на слова буковинського поета Леоніда Курявенка. Тоді зазначали, що українського флоту ще немає, а марш уже є. Цей марш вперше виконав заслужений артист України Олександр Іванов і виконується ансамблем пісні і танцю Військово-Морських Сил України і понині та постійно звучить у Києві на парадах Збройних Сил України.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Помер легендарний диктор українського радіо Микола Козій: голос епохи

Також портал «Знай.uа» писав, що Помер зірка улюблених радянських фільмів та серіалів Сергій Колтаков

Також портал «Знай.uа» писав, що У Франківську ховають відомого археолога і лікаря: "Прощай, людино-легендо"