Співробітниця медичного закладу отримала більше тисячі євро за сприяння в ухиленні від проходження військової служби. Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Чернівецького гарнізону задокументували протиправні дії жінки та помістили її до ізолятора тимчасового тримання, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці з’ясували, що 49-річна лікарка отримала 1100 євро неправомірної вигоди для вирішення питання щодо визнання призовника непридатним до проходження військової служби в Збройних Силах України.

Співробітники поліції та СБУ затримали правопорушницю в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили речові докази. За місцем роботи затриманої правоохоронці провели низку обшуків.

Наразі триває досудове розслідування, розпочате за ознаками частини 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі поліції вирішують питання повідомлення затриманій про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Тернополі податківець попався під час отримання 1 мільйона - взяли з валізою грошей

Також портал «Знай.uа» писав, що Аж п'яти заблищали: коп "дав деру" з місця хабаря і опинився в туалеті, не гірше за 100-метрівку

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Дніпром озвірілий депутат встромив викрутку підлітку в спину: "Дитина могла залишитися інвалідом"