Головний мисливствознавець ДП "Сторожинецький лісгосп" Сергій Чистов розповів, що 30 років тому в лісах області водилося приблизно 200 цих тварин.

"Відновлювати чисельність буковинських зубрів почали ще за радянської влади. На початку 90-х років на території Сторожинецького, Вижницького та Путильського районів мешкало близько 200 особин цієї тварини. Втім, через браконьєрство та частково господарську діяльність лісгоспів кількість зубрів у лісах Буковини значно скоротилася", – розповідає Сергій Чистов.

фото storozhinets-forest.com

На території вольєру зараз проживають 12 зубрів: 9 дорослих особин та ще 3 молодих, які вже народилися тут.

У Баниліському вольєрі зібрані представники різних генеалогічних ліній – зубрів австрійсько-німецької крові і східно-європейської. З 2014 року їх завозили з лісів Вінниччини (Хмільницький лісгосп), Миколаївського зоопарку та Львівщини (НПП "Сколівські Бескиди").

Ці тварини самі себе забезпечують харчами, лише іноді взимку їх підгодовують. На території вольєру може проживати поголів’я з 20 особин.

"Розведення зубрів на Буковині – це не комерційний проєкт, а суто природоохоронний. Це єдиний на території України розплідник, де у напіввільних умовах у тиші і спокої, на поживній кормовій базі народжувалися здорові зубренята. Уже наступного року ми плануємо випустити молодняк у дику природу для поповнення дикого стада цих червонокнижних тварин, що проживають у вижницьких і сторожинецьких лісах", – додає Чистов.

Нагадаємо, що портал Знай.uа писав, як зареєструвати домашню тварину в Україні: штрафи, податки та інші нововведення.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, сільський козел "порвав" Книгу рекордів України метровими рогами.

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада змусить харків'ян вигулювати собак з лопатами.