На примусовому виконанні у Першому відділі державної виконавчої служби у місті Чернівці Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) з жовтня 2012 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини. Проте боржник злісно ухилявся від сплати. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Державний виконавець застосував до нього встановлені Законом обмеження:

  • позбавлення права виїзду за межі України;
  • позбавлення права керування транспортними засобами;
  • позбавлення права користування вогнепальною зброєю та права полювання;
  • накладення арешту на майно;
  • накладення арешту на рахунки боржника.

За результатами застосованих обмежень, з боржника стягнуто майже 127 тисяч гривень, з них понад 84 тисячі – сам борг з аліментів, а 42 тисячі гривень – штраф, який, відповідно до законодавства, становить 50% від суми заборгованості.

Відповідно до законодавства аліменти може отримувати один із батьків (опікун, піклувальник), з яким проживає дитина, так і сама дитина, якій виповнилося 18 років (до досягнення 23 років), у випадку якщо вона навчається, і потребує у зв’язку з цим матеріальної допомоги, повідомляє Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Митрополит Епіфаній звернувся до українців у День молитви за сім'ю: "Захищайте і цінуйте"

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що українець вирішив "померти" за 7 мільйонів у Польщі. Мати «загиблого» пройшла 20 страхових компаній, де розповідала ту ж саму історію.

Також портал Знай.uа писав, що вагітні франківчанки прийшли до губернатора Федоріва, пристрасті киплять: "Чоловіки хочуть народжувати!"