У селі Банилів Чернівецької області місцеві жителі перекрили дорогу через відключення газу. Вони вимагають відремонтувати газопровід Джурів-Банилів, який у червні зруйнувала паводкова хвиля.

З 7.00 ранку кілька десятків людей перекрили автомобільну дорогу через село.

За словами голови Банилівської ОТГ Василя Соломка, таким чином жителі висловлюють своє обурення через бездіяльність обласної влади, внаслідок якої Банилів та кілька інших сіл Вижницького району можуть залишитися без газопостачання взимку.

"Річ у тім, що червнева повінь зруйнувала газопровід Джурів - Банилів, а влада не знайшла можливості відновити його. Тож без повноцінного газопостачання протягом усього цього часу залишаються понад шість тисяч споживачів у шести селах Вижницького району - Банилові, Слободі Банилів, Коритному, Замості, Бережонці та Бережниці", - говорить голова ОТГ.

Було написано ряд звернень до керівництва ПАТ «Чернівцігаз» та Кабміну щодо відновлення газового надводного переходу та водночас проводились роботи по ремонту й заміні транспортних газових мереж в селі Банилів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Встановлено тимчасовий газопровід, яким здійснювався розподіл газу майже 3 тисячам споживачів. Однак цей газопровід не розрахований на зимовий період. Зі зниженням температур, критично упав тиск в газорозподільчій мережі і жителів сіл газовики відключили від газопостачання.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що закарпатці поскаржилися Зеленському на "подвійні" платіжки: "Досить доїти!"

Також портал Знай.uа писав, що енергетичний ринок України спотворений, саме через це виникають збитки і підвищення тарифів.

Також портал Знай.uа писав, що у Хмельницькому двоє малюків загинули у власному будинку – батьки та комунальники звинувачують один одного.