В аптеках Чернівців з’явилися перші вакцини від грипу, частіше французького виробництва. Але вже за тиждень вакцина зникла з продажу.

Видання molbuk.ua розповіли, що до редакції звертаються із запитанням про появу вакцини у продажу. Чернівчани розповіли також, що в аптеках закінчилась не лише вакцина, а й вітамін С і препарати цинку. Ці препарати часто при коронавірусі призначають лікарі.

"Лікар призначив їх синові для профілактики та зміцнення імунітету. Але таблеток ніде немає. Всі запитують, а коли буде - невідомо", - говорить чернівчанка Орися.

Редакція поцікавилась, чи є така вакцина від грипу, вітамін С та цинк у різних семи аптеках міста, але їй ніде не змогли відповісти впевнено.

В одній аптеці пообіцяли, що вакцину можна буде придбати під замовлення, але не назвали конкретних термінів.

"Вакцина була, коштувала 278 гривень, але її розкупили за кілька днів. Чекаємо на поставку незабаром. Коли – сказати не можу", – говорять в аптеці на вулиці Головній.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Юрій Падурару, завідувач відділу епідемічного нагляду Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ, розповіла, що незабаром очікується поставка вакцин від грипу для працівників медичних закладів. І для медиків щеплення швидше за все буде безкоштовне. Адже особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

Станом на 5 листопада, за словами епідеміолога, на Буковині не зареєстровано жодного випадку захворювання на грип. Лише понад 200 жителів області в цьому році зробили від грипу щеплення.

В листопаді в Україну для аптечної мережі завезуть 650 тисяч доз вакцини та ще 1,5 мільйона доз для лікарів, поліцейських, вчителів і прикордонників. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Вакцина від грипу буде чотирьох виробників: нідерландська тривалентна "Інфлувак", французька чотиривалентна вакцину "Ваксігрип тетра", три- та чотиривалентна "Джісі Флю" корейського виробництва.

Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

Ціна на одну дозу вакцини стартує від 350 гривень.

Нагадаємо, як лікувати коронавірус вдома, лікарі розповіли і відповіли на найпопулярніші запитання українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Львові до коронавірусу підключилася небезпечна зараза, медики у відчаї.

Також портал Знай.uа писав, що Стенанов заговорив про комендантську годину, на українців чекають важкі часи