Чернівецькі лікарі вирішили долучитися до міжнародної акції "Movember", яка присвячена приверненню уваги до проблем з чоловічим здоров'ям.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає прес-служба ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня" в Facebook.

Ще в 2003 році в Австралії зародилася ідея створення руху "Movember" (від англ. Moustache – "вуса" і November – "листопад") - група молодих людей вирішила звернути увагу на проблему раку простати і чоловічих статевих органів, відрощуючи протягом місяця вуса і бороди. Ініціатива австралійських чоловіків наша відгук у багатьох країнах світу і дана акція проводиться донині.

Вперше чернівецькі лікарі також вирішили взяти участь в акції. На жаль, свої вуса вони відростити не встигли, тому скористалися накладними. Ініціаторами стали професор Валерій Зайцев і начальник підрозділу урології Іван Проданчук.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пост Чернівецької лікарні у Facebook / скріншот
Пост Чернівецької лікарні у Facebook / скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Буковина потрапила в топ - 3 найбільш заражених областей України, хворіють цілими сім'ями.

Як повідомляв портал Знай.иа, мешканок Чернівецької області, яким першим на Буковині провели операцію на відкритому серці, виписали додому. Медики запевнили, що вони перебувають у задовільному стані.

Також Знай.иа писав, що Чернівецький лікар-анестезіолог Андрій Носов розповів, в яких умовах сьогодні доводиться виживати як пацієнтам, так і медикам.