До Нового року залишилися лічені дні, тому саме час відмовитися від калорійних страв, аби сяяти у святкову ніч.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто любить ласувати шаурмою - покупною чи домашньою - проте в ній просто мільйон калорій. Аби не відмовляти собі у задоволенні та не нашкодити фігурі, можна запекти рибу замість м'яса. До того ж, це дозволить урізноманітніти звичний ріціон. Рецептом "рибної шаурми" поділилися на порталі
Інгредієнти:
- тріска - 1 шт;
- помідори - 2 шт;
- цибуля - 1 шт;
- часник - 2 зубці;
- вірменський лаваш - 3 шт;
- вершкове масло - 100 г;
- оливкова олія - 3 ст. ложки;
- зелень - кілька гілочок;
- сіль, суміш мелених перців, приправа для риби, червона паприка, хмелі-сунелі, гірчиця і бальзамічний оцет за смаком.
Приготування:
- Рибу помити, почистити від луски, черевце надрізати, очистити від нутрощів і добре промити.
- Приготування маринаду: змішати оливкову олію з бальзамічним оцтом і гірчицею. Полити рибу маринадом і натерти спеціями з усіх боків.
- У серединку викласти нарізаний скибочками часник. Залишити на 20 хвилин.
- Розкласти перший лист лаваша, змастити його вершковим маслом кімнатної температури, викласти рибу.
- У неї покласти невеликі шматочки вершкового масла, нарізані півкільцями помідори, кільця цибулі, зелень.
- Загорнути в щільний рулет, щоб не лишилося щілин.
- Другий лист лаваша змастити вершковим маслом і загорнути рибу.
- Третій лист також змастити маслом, але перед тим як загортати, треба викласти помідори і шматочки сиру.
- Верхівку лаваша змастити вершковим маслом. Щільно загорнути рулет у фольгу, в 2-3 шари.
- Запікати в розігрітій до 200 °С духовці 50-60 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, постав печінковий пеньок на святковий стіл і здивуй рідних - зустрічаємо Новий рік небанально.
Як повідомляв портал "Знай.uа", яскраві салатні кульки на Новий Рік: найпростіші продукти стануть гідною закускою
Також, "Знай.uа" писав, ароматна ковбаска з картоплі з часником-досить переплачувати за магазинну