Чернівецька міська рада встигла ухвалити бюджет на 2021 рік, домовившись щодо усіх статей витрат до початку новорічно-різдвяних свят.

Про це на своїй сторінці в Instagram розповів очільник міста Роман Клічук.

"Ми прийняли бюджет міста на 2021 рік. Його справді потрібно було прийняти до нового року, тому що в документ закладені захищені статті, наприклад, зарплата лікарів, освітян, а також життєво важливі платежі за комунальні послуги для шкіл, садочків, лікарень, витрати на прибирання та утримання міста загалом тощо. Без нового бюджету з фінансуванням цих напрямків могли б виникнути складнощі.

Проте досконалим цей бюджет назвати аж ніяк не можна. Кілька днів у депутатського корпусу пішло на те, щоб в умовах жорсткого часового ліміту розібратися в обґрунтуваннях статей витрат. Стало зрозуміло, що наші попередники подекуди керувалися не об’єктивними показниками, а чимось іншим.

Тому ми не плануємо довго святкувати: практично з початку січня будемо досконально вивчати фінансово-економічні показники роботи розпорядників коштів, особливо, комунальних підприємств. За перший квартал ми допрацюємо бюджет і остаточно сформуємо його таким чином, щоб він допоміг нам досягнути результатів за перший рік", - написав Клічук.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, мер Чернівців Клічук показав нову радницю - красуня, білявка і розумниця.

Тим часом маленьким мешканцям Чернівців замість солодких подарунків на Новий рік видадуть сертифікати на відвідування міських атракціонів. Сюрприз стосується діток дошкільного та молодшого шкільного віку.

До речі, у Чернівцях Соборна площа засяяла новорічними вогнями. Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу в місті відмовилися від проведення гучних святкувань та традиційного різдвяного ярмарку, атмосферу свята все ж вирішили створити.