На Буковині три села з Кельменецького району не мають сімейних лікарів. Жителі тільки один-два рази на тиждень можуть отримати консультацію, коли до них приїжджає медик з Кельменців.

Про це передає "Суспільне".

При цьому лікарі до пункту призначення приїжджають попутками або маршрутками.

Мешканка села Бабин Світлана відвідує сімейного лікаря щотижня. Жінка записується в прийомні дні. Світлана вважає, що в селі потрібен власний лікар, щоб люди могли вчасно отримувати медичну допомогу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сімейна лікар Ірина Панчук за роботу в селі отримує надбавку до зарплати. Посада ж медпрацівника в сільській амбулаторії вільна.

За словами заступника директора обласного департаменту охорони здоров'я Василя Павлюка, на Буковині забезпечення сімейними лікарями становить майже 90%. Немає медпрацівників в основному у віддалених селах, де лікарі не бажають працювати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'янок кличуть безкоштовно перевірити жіноче здоров'я-кому пора звернутися до лікаря. Львівський обласний клінічний центр, який працює в рамках договору з НСЗУ, запрошує мешканок Львівської області для безкоштовного проходження мамографії.

Як повідомляє портал «Знай.иа " інфекціоніст Голубковська підготувала українців до нових "сенсацій" і мутацій: "бережіть нерви...". Відома лікар-інфекціоніст Ольга Голубковська звернулася до українців з глибоким аналізом того, як протікає пандемія коронавірусної інфекції covid-19 на території України. За словами експерта українцям потрібно берегти нерви і запастися терпінням.

Також «Знай.иа " писав, що Разом з медиками на передовій: Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині в боротьбі з коронавірусом. У січні 2021 року Фонд Ріната Ахметова вручив медикам України черговий, вже 205-й за рахунком апарат штучної вентиляції легенів.