Стало відомо, скільки заробив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. За даними видання «Слово і діло» зарплата місцевого чиновника за червень склала 47,2 тисяч гривень.

згідно з інфографікою, складеної виданням, найвищою була зарплата голови Миколаївської облдержадміністрації О. Стадника – 70,7 тисяч гривень. Найнижчу зарплату серед губернаторів отримав голова Виннцкой ОДА Борзов – 14,1 тисяч гривень. Однак цей чиновник працює на своїй посаді тільки з 20 червня.

Зарплати голів ОДА Фото: Слово і діло

Миколаївський губернатор отримав вищу зарплату за рахунок того, що йому було виплачено допомогу з тимчасової втрати працездатності за травень у сумі 23,5 тисяч гривень. Серед найбагатших губернаторів є і колишній голова Вінницької ОДА Сакальский. У нього зарплата склала 58 тисяч гривень.

Більшість голів облдержадміністрацій заробили 47 230 грн за попередній місяць. Така цифра пояснюється тим, що зарплати на час карантину обмежені 10 мінімальними зарплатами. На сьогоднішній день мінімалка становить 4723 гривні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай писав про те, що президент Зеленський збирав термінове засідання Верховної Ради із-за того, що на порядок денний було поставлено питання про зняття обмежень з зарплат чиновників, які були накладені ще на початку карантину. Тепер народним депутатам пропонують проголосувати за те, щоб це обмеження діяло не більше трьох місяців з дня його впровадження.

Знай писав, що українським чиновникам обмежили зарплату 10 мінімальними доходами громадян. Однак таке обмеження діє не для всіх. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль отримує 46 603 гривні, а його підлеглий міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров заробляє трохи більше 48 тисяч гривень під час карантину. Найбіднішим виявився міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Його зарплата склала трохи більше 38 тисяч.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Віталій Кличко в обхід рішення уряду збільшив зарплати своїм підлеглим. Він призначив надбавку начальнику Управління з питань реклами виконавчого органу Київської міськради.