Маленька жменя білих грибів надає шарм навіть самому простецькому блюду, а тим, що складніше, додає багатогранності. Це добре засвоїли деякі власники ресторанів з італійською кухнею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Вам доводилося бачити красиве слово» псування " в меню? Так знайте: воно дослівно означає "білий гриб", правда, не наш, а італійський. Втім, і з нашим можна приготувати соус з білих грибів, гідний високої кухні.
Звичайно, ви можете використовувати самі звичайні печериці, як часто роблять в Центральній Європі (там лісові гриби чомусь не в пошані). Однак якщо під рукою немає білих, краще все-таки використовувати лисички або опеньки.
- Білі гриби 200 г
- Вершки 300 мл
- Вершкове масло 50 г
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Пшеничне борошно 1 ст. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Гриби промийте і дрібно наріжте.
Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.
На іншій сковороді обсмажте борошно у вершковому маслі до рум'янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок.
Додайте в вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус здасться занадто густим, додайте трохи молока.
Сушені гриби теж згодяться для соусу. Вони найкраще підходять для всякого роду рідких страв: супів, соусів і паст. Тільки враховуйте, що перед використанням їх обов'язково потрібно мити і замочувати на пару годин. Це необхідно, оскільки перед сушінням їх мити не можна! А при замочуванні до них повертається колишні м'якість і обсяг.
Раніше портал Знай.ІА писав про
Також портал Знай.ІА писав про
Також портал Знай.ІА писав про те, що