Додайте ноток свята буденному столу — приготуйте ніжний листковий салат із грибами та сиром.

Рецепт цієї апетитної страви прийшов до нас із австрійської кухні. Завдяки поєднанню смажених грибів, солінь і копченостей салат — надзвичайно пряний та ситний. А ще він дуже нагадує торт, адже складається з багатьох шарів та вкритий повітряною сирною шубкою, схожою на кокосову стружку.

Для приготування грибного салату найкраще використати свіжі або заморожені шампіньйони. Легкі й ароматні, вони швидко смажаться, не потребують попереднього відварювання й доступні протягом цілого року.

З особливою ретельністю варто вибирати й мариновані огірки. Вони мають бути хрусткими, соковитими, з приємною кислинкою.

Майонез можна замінити корисним натуральним йогуртом і додати трошки часнику — для пікантності.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Готовий листковий салат залиште на годину в холодильнику. За цей час компоненти страви вберуть заправку та стануть ще смачнішими та соковитішими.

Листковий салат із шампіньйонами, курятиною та сиром

Листковий салат із шампіньйонами, курятиною та сиром
Листковий салат із шампіньйонами, курятиною та сиром

Щоб грибний салат мав привабливий вигляд на тарілці, рекомендуємо формувати його за допомогою кулінарного кільця, а на довершення — прикрасити гілочкою свіжої зелені. Смакують такий салат самостійно або як доповнення до основної страви.

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка 200 г
  • Шампіньйони різані 300 г
  • Огірки мариновані 150 г
  • Яйця варені 4 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир твердий 150 г
  • Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь» 5 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Петрушка свіжа гілочка
  • Шампіньйони мариновані

Приготування:

1. Відварюємо картоплю, моркву та яйця. Очищуємо, натираємо на грубій тертці. Цибулю звільняємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.

2. На розігріту з олією сковороду викладаємо шампіньйони. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену цибулю та смажимо до золотистого кольору. Залишаємо охолоджуватися.

3. Мариновані огірки та копчену курячу грудку нарізаємо невеличкими шматочками.

4. У кулінарному кільці викладаємо шарами: картоплю, мариновані огірки, шампіньйони, курячу грудку, моркву та яйця. Кожен шар змащуємо йогуртом «Для салату».

5. Натираємо сир та посипаємо салат. Ставимо на годину в холодильник.

Звільняємо салат від форми. Прикрашаємо маринованими шампіньйонами та зеленню.

Апетитний грибний салат готовий. Смачного!

Нагадаємо, ми публікували рецепт золотистої перловки з овочами.

Раніше портал Знай.uа писав рецепт оладків з кабачків з сиром і часником - чудове поєднання простих продуктів в швидкому рецепті

Також портал Знай.uа писав рецепт простої сирної запіканки до чаю.