В Чернівецькій області доставка газу для споживачів є мало не найдорожчою у всій Україні, причина тому - обсяги сталих витрат та протяжність трубопроводів.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава правління "Чернівцігаз" Віктор Горда.

"Протяжність газопроводів, які обслуговує наша компанія, рівна тій протяжності, яку мають Рівне, Волинь, Закарпаття. А обсяги, які розподіляють на Закарпатті, на Волині і в Рівному, набагато більші. Тобто, все дуже просто: є сталі затрати на обслуговування кілометру газопроводу. І незалежно від того, чи спожито на цьому кілометрі 500 "кубів" чи 1000 "кубів", обслуговування все одно вимагає певних затрат, які є сталими, які не можуть бути меншими або більшими", – пояснив Віктор Горда.

"Інша ситуація – для здійснення аварійних викликів на протяжність газопроводів на певну кількість абонентів потрібна певна кількість автомобілів, певна кількість змін аварійної служби. І вона не може бути меншою від того, що люди почали економити, або закрилось якесь промислове підприємство. Все одно обслуговування цих мереж вимагає сталих витрат", – додав керівник "Чернівцігазу".

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.