У Чернівцях єдиний дитячий майданчик на район перетворили на сміттєзвалище, а старі гойдалки – у напівзруйнованому стані.

Звичайний дитячий майданчик на розі вулиць Руської та Галкіна, оточений хащами та відходами. Іржаві старі гойдалки в аварійному стані, сморід, ніби на сміттєзвалищі, повыдомляє ІА "АСС".

"Відчуваєте, який тут сморід? Ще й щурі бігають! От як сюди прийти з дітьми?.. Ми приберемо, покосимо це все, це ми можемо зробити, а от відновити майданчик – не в наших силах, ми просимо допомоги…", - каже Аліна Цапар, чернівчанка.

Батькам під час прогулянок ледь вдається вмовити діток оминати це місце.

фото: "АСС"
фото: "АСС"

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У нашому мікрорайоні багато дітей, а гратися їм ніде, - розповідає Ольга Тущенко, чернівчанка. – Коли проходжу з дітьми повз майданчик, ледве вмовляю не заходити туди. Адже вони бачать гойдалку – і просяться".

До найближчого пристойного майданчика треба йти пів години. Щоправда, там в основному гуляють мешканці прилеглих будинків.

Жителі району готові самотужки впорядкувати і прибрати територію дитячого майданчика. Проте просять міську владу реконструювати гойдалки.

"Цій гірці, яка є зараз, років 50, мабуть! І паркану на майданчику не менше. Гойдалки треба повністю реконструювати, адже на цих, які є зараз, дітям гратися небезпечно. За відновленим майданчиком ми готові доглядати, за власний кошт встановити камери відеоспостереження. Тільки би діткам було де бавитися",- говорить Аліна Цапар.

фото: "АСС"
фото: "АСС"

У Чернівецькій міськраді кажуть, що цей майданчик не перебуває на балансі жодної організації. Його обіцяють прибирати, а от передати на баланс можуть лише наступного року.

"Коли буде визначено переможця тендерних процедур по прибиранню, ми цей дитячий майданчик передамо на баланс, і приватний підприємець чи компанія буде за нього повністю відповідати – за гойдалки, за прибирання тощо. Прибирання буде до кінця року один раз на тиждень, а на балансі – тільки з 2021 року", - пояснює Сергій Обшанський, заступник директора департаменту ДЖКГ Чернівецької міської ради.

фото: "АСС"
фото: "АСС"

Чернівчанам радять долучатися до виправлення ситуації. Можна подати проект реконструкції майданчика на бюджет участі. І, якщо він переможе, то отримає фінансування з міського бюджету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Львівщині місто перетворилося на звалище відходів: "Скоро перекриють дорогу сміттям"

Як повідомляє портал «Знай.uа» На харківському Металісті виросла гора сміття - комунальники Кернеса ненавидять футбол

Також «Знай.uа» писав, що Центральний пляж Запоріжжя перетворився на звалище - гора смердючих пляшок замість піску