Лікарка-інфекціоністка з Чернівців Ольга Кобевко розповіла на сторінці у Фейсбук, як часто діти повинні користуватися антисептиками.

Вона радить частіше мити руки з милом і менше користуватися антисептиком. Для формування міцного імунітету дітям потрібен контакт з непатогенними бактеріями, які є на шкірі. А постійно користуючись антисептиком, ми вбиваємо не лише погані, але й хороші бактерії.

«До прикладу, коли народжується дитина, одразу виходячи з стерильних умов лона матері, її прикладають до тіла мами. Зараз є така практика, що коли жінці роблять кесарський розтин, то немовля кладуть на тіло батька дитини. Це для того, щоб дитинка могла заселитися тією флорою, яка є у нас зовні на шкірі і створити свій певний імунітет. Зараз ми повинні користуватися антисептиками у зв’язку з тим, що є доведені факти, що коронавірус може знаходитися на поверхнях і його потрібно знешкоджувати для того, щоб не інфікуватися», - каже Ольга Кобевко.

Антисептики можуть пересушувати та подразнювати шкіру. Зараз діти, перебуваючи у школі, мають мати свої антисептики. Для дітей потрібно підбирати антисептики, які містять зволожуючі елементи та якомога більше натуральних складників.

«Зараз дуже багато антисептиків які містять гліцерин та рослинні компоненти, які разом з хімічними елементами знешкоджують бактерії, але при цьому не подразнюють шкіру. Також можна використовувати натуральні спиртові розчини, до яких можна додати гліцерин», - розповідає лікарка.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також важливо пояснити дітям правила користування антисептиками. Зокрема, варто давати їм антибактеріальне мило, щоб кожен мав своє і краще частіше мити руки, але менше користувалися розчинами, які містять хімічні подразники. Дітям потрібно пояснити, що після обробки антисептиком, руки повинні висохнути, що у цей час не можна торкатися очей та брати до рук їжу, на яку може потрапити антисептик.

Зараз також важливо не лише прибирати класи, але й провітрювати їх.

«Сам кварц він не є дуже корисним, тому що залишає за собою молекули, які не є особливо корисними для людського організму, але сам кварц справді знешкоджує більшість негативних патогенних збудників. Не тільки про коронавірус говоримо, але й про інші бактерії та віруси. Тому це добре, якщо у класах є кварцові лампи і їх правильно використовують», - каже лікарка.

Тривалість кварцування залежить від площі класу, кількості дітей, які там навчаються, можливостей кварцової лампи та тривалості перерви між уроками.

Ольга Кобевко також наголосила, що важливо робити температурний скринінг дітям не лише вдома, але й у навчальних закладах.

Нагадаємо, що у Львові трирічну крихітку з коронавірусом підключили до ШВЛ - медики борються за життя дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, харків'яни "маринуються" в поліклініках, черги з самого ранку: "В Шаріте відправлять?"

Також портал Знай.uа писав, що маски не захищають, а знищують — крик про допомогу українки не дасть заснути вночі.