Окремі перевізники підняли ціну у чернівецьких маршрутках. У Чернівцях мешканці висловлюють обурення у соцмережах з приводу окремих приватних перевізників, які сьогодні раптово підняли вартість проїзду в маршрутках до 15 гривень за поїздку.

Як повідомили чернівчани, зокрема, йдеться про маршрутні автобуси, які курсують до Калинівського ринку.

За словами місцевих мешканців, водії маршруток пов’язують своє рішення про подорожчання тарифу з рішенням обласної комісії з ТЕБ та НС, яким було обмежено роботу громадського транспорту.

"Приходить колега, жаліється що їхала на роботу, і водій 30-ї маршрутки сказав – раз сказали возити 50% то ціна за проїзд 15 грн", – повідомила користувачка Adelina Morelon.

В Чернівецькій міськраді стверджують, що про цю ситуацію їм відомо, хоча жодного конкретного факту, коли водії брали у пасажирів за проїзд 15 грн замість семи, не зафіксували.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Перевізники, як і раніше, працюють в режимі спецперевезень. І діють виключно ті тарифи, які були затверджені раніше виконкомом. Ми таких фактів не фіксували. Але ми так само хотіли би, щоб таких фактів не було. Тому ми дали чітку вказівку перевізникам – жодного самовільного підвищення тарифів", – повідомив заступник міського голови Чернівців Дмитро Сірман.

Він також додав, що інформація про "маршрутки по 15 гривень" – "на рівні розмов".

"Хоча, розумію, що диму без вогню не буває. Але ми попередили перевізників, і маємо надію, що такого більше не повториться, якщо така ситуація і виникала", – додав Сірман.

У Чернівцях, Новодністровську, Кіцманському, Хотинському та Кельменецькому районах, які перебувають у "червоній зоні" епідемічної небезпеки, громадський транспорт повинен заповнюватися лише на 50% від кількості сидячих місць. Таке рішення ухвалила днями обласна комісія з ТЕБ та НС.

Раніше портал Знай.uа писав про те, коли запорізькі школярі знову сядуть за парти - Буряк приголомшив заявою.

Також портал Знай.uа писав, що львівський лікар розкрив страшний секрет коронавірусу - схожий на ВІЛ.

Також портал Знай.uа писав, що ужгородських школярів прокатають у транспорті "на халяву"