На Буковині вчені-селекціонери назвали типи і породи овець, які можуть зробити вівчарство найбільш продуктивним видом діяльності.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля розведення вони порекомендували два Буковинських типи та українську гірнокарпатську породу овець. Про це йдеться в матеріалі Агробізнес сьогодні. Заснований матеріал на розробках Буковинської сільськогосподарської дослідницької станції ІСГ КР НААН.
Вчені розповіли, що Буковинський тип асканійської м'ясо-вовняної породи овець має живу вагу в 59 кг, довжина вовни 12,5-15 см, настриг 2,8-3 кг.вихід ягнят на 100 вівцематок становить 110-125 голів. Надій молока-80-100 кг. тваринам даного типу властива міцна конституція. Ще однією важливою особливістю є висока молочність, а також даний тип овець може стати резервом виробництва баранини.
Для гірської зони є універсальною порода українська гірнокарпатська. Цих тварин успішно розводять у передгір'ях Карпат, на Буковині. Це єдина в Україні порода універсального напрямку продуктивності з білою килимовою шерстю.
Нагадавши, Знай писав, що здавна корова вважалася годувальницею сім'ї, хоча догляд за нею нелегкий і часом збитковий. Через це все більше людей продають корів. Тому щороку кількість цих тварин у селах Буковини зменшується.
Також Знай повідомляв, що нове дослідження показало, що корови з проблемами шлунка можуть стати великою проблемою для клімату. Це тому, що велика рогата худоба та інша худоба з хробаками та іншими паразитами виробляють більше важкого парникового газу, метану.