Хмельничанці Оксані Мастерс немає й 30 років, проте випробувань, які випали на її долю, вже вистачить на декількох.

Сьогодні Оксана - успішна спортсменка, призерка Паралімпійських ігор з академічної греблі та лижніх перегонів. А 25 років тому дівчині довелося пережити такі жахи, від яких майже кожен зламався б, пише "Є".

Оксана Бондаренко (саме таке прізвище у біологічних батьків) народилася у Хмельницькому 19 червня 1989 року і стала справжньою жертвою Чорнобильської катастрофи. В дівчинки було шість пальців на нозі з перепонками, на руках - по п'ять пальців з перепонками, але не було великих пальців. Вже цього батькам вистачило, щоб відмовитися від доньки, а в Оксани на додачу були підкововидні нирки та дві нижні гомілкові кістки у правій нозі. Колінна чашечка була зовні ізігнута, роблячи ногу на кілька сантиметрів коротшою за іншу.

Одній тільки Оксані відомо, що пережити важче: вроджені вади чи дитинство у школі-інтернаті поблизу Ізяслава, куди вона потрапила у дворічному віці.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

“Одного разу вночі в коридорі почулися кроки, і над моїм ліжком встала тінь. Почалися ґвалтування, - з острахом пригадує спортсменка. - Мені тоді було п'ять чи шість років. Факт залишається фактом - з тих пір мене ґвалтували або розбещували щоночі. І нікому було поскаржитися на це".

До моменту, коли її вдочерила американка Гай Мастерс, Оксані доводилося постійно голодувати, спати в холодних кімнатах, терпіти побої та знущання. А одного дня їй довелося на власні очі побачити, як її маленьку подругу Ліну вбивають.

"Нам хотілося поїсти, - розповідає паралімпійська призерка. - Ми тишком пішли на кухню. Почули, що хтось іде, і сховалися. Але викрили нас і Ліна вибігла. Її зловили і почали бити. Вони вбили її на моїх очах".

Гай Мастерс згадує, що коли вперше приїхала до інтернату, підлога була заледенілою, як на ковзанці. Її представили Оксані, маленькій дівчинці семи років, яка зростом не дотягувала до метра і важила всього лише 15 кг. Дитина з рум'яними щоками, яка ні слова не знала англійською.

“В Америці Оксана вперше відчула свободу. Вона сиділа, вмикала і вимикала світло, тільки тому, що могла. Їй подобалося, що вона може вибирати наклейки, які ліпила на двері в своїй кімнаті. Мати вибір було новим для Оксани”, - говорить прийомна матір.

Але не менш важкий був шлях попереду. У 8 років їй остаточно ампутувала одну ногу, а в 14 років — іншу. Загалом вона перенесла двадцять операцій.

“Я не могла контролювати своє життя в Україні, дати відсіч, коли була безпорадною. Але щойно я опиняюся в воді, я закриваю очі і кожен раз, коли гребу, уявляю, що даю здачі комусь, хто мене вдарив. У мені досі багато злості і запитань, і це один із способів випустити це", - каже багаторазова призерка Паралімпійських ігор Оксана Мастерс.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Чернівцях родина Мурару виховує прийомних дітей.

Також Знай писав, що на Тернопільщині родина усиновила 6 дітей.

Нещодавно Знай передавав, що американська сім'я удочерила дівчинку з Албанії.